Espoon kaupunki virittäytyy Facebookiin

Helsingin sanomat uutisoi tällä viikolla Espoon kaupungin johdon halusta osallistaa kaupunkilaiset mukaan keskusteluun tulevista säästöistä. Hyvä ajatus sinänsä, koska asia konkreettisesti koskettaa kaupunkilaisia eikä ole helppo tai yksinkertainen ratkaista.

Kansalaiskeskustelun foorumiksi on päätetty valita Facebook, jonne perustetaan keskustelua varten ryhmä. Uutisen mukaan ryhmä julkaistaan helmikuussa. Asiaa ideoineet kapungin edustajat eivät itse ole jutun mukaan Facebook-käyttäjiä, mutta toivovat muiden kaupungin päättäjien sekä poliitikkojen osallistuvan aktiivisesti keskusteluun asukkaiden kanssa.

Hesarin lyhyt juttu jalosta aikeesta sai minut pitkäksi aikaa mietteliääksi. Mistä johtuu se minut vallannut tunne, että tämä ei nyt kyllä toimi?

Aikaperspektiivi on yksi asia: miksi kertoa että on julkaisemassa ryhmän viikkojen kuluttua? Ketä se kiinnostaa nyt? Ja jos ideanikkarit eivät itse FB:tä käytä, niin ei tätä ainakaan kannattaisi ryhmää markkinoidessa mainita. Ei tunnu kovin uskottavalta.  Että tässä nyt olisi teille tällainen paikka, jossa voitte kertoa mielipiteenne, vaikka ei se meitä oikeastaan kiinnosta.

Mielikuvitukseni ehkä laukkaa liikaa, mutta oikein näen kuinka kaupungin hallinnon kokouksessa keskustellaan siitä, että kuka on se virkamies, jonka tehtävänä on osallistua tähän Facebookin kansalaiskeskusteluun. Siellä hän sitten FB:ssä pahimmillaan korjaa ihmisten ”virheellisiä” käsityksiä siitä, miten asiat ”ovat”

Mutta miten sitten asukkaat voisi osallistaa? Miten minä tekisin? Jättäisin Hesarille lähetettävät tiedotteet tekemättä ja vain perustaisin sen ryhmän. Olisin siellä itse mukana ja pyytäisin kiinnostuneet kollegat myös. Me aloittaisimme keskustelun ja toivoisimme olevamme niin kiinnostavia, että asukkaat löytäisivät meidät ja haluaisivat mukaan. Olisin rehellinen ja kertoisin taustoja. Kysyisin ja kyseenalaistaisin.

Värväisin aktiiviset ja innostuneet virkamiehet ja kunnallispoliitikot Twitteriin. Olisipa tosi mielenkiintoista lukea viserryksiä kaupunginvaltuuston tai erilaisten lautakuntien kokouksista. Todellista taustatietoa! Luottamuksellista tietoa ei tietenkään tarvitse kertoa, mutta poliittinen korrektius romukoppaan ja avoimuutta peliin! Se kiinnostaa ja herättää.

Mitä sinä tekisit?

 

 

3 kommenttia artikkeliin ”Espoon kaupunki virittäytyy Facebookiin

 1. Ei tule tosiaan toimimaan noilla eväillä. Vaan eipä siitä kauheasti voi syyttää, ellei asiaan olla Espoossa edes kunnolla perehdytty. Idea hyvä (FB kanavana ja mediana), mutta kuten vielä valtaosalla ongelmana: catchin miettiminen uupuu, sekä kaikkein tärkein: execution. Myös sosiaalisen median kanavissa pystyy ryssimään ja sen jälkeen pitää ponnistella entistä enemmän uskottavuuden ja yhteyden luomiseen.

 2. Espoon kaupungin ylläpitämät sivut ovat nyt auki Facebookissa nimellä Espoo-Esbo. Kyse on beta-versiosta, parannettavaa on varmasti paljon. Ajatuksena on herätellä keskustelua nimenomaan Espoon ja kaupungin palvelujen tulevaisuudesta. Valtuustohan käsittelee toukokuussa palveluverkon ja palvelujen järjestämisen tavoitetilaa v. 2020.

  Osallistumalla sosiaaliseen mediaan Espoon kaupunki haluaa lisätä vuorovaikutusta ja parantaa asukkaiden osallistumismahdollisuuksia. Myös monilla kirjastoilla ja kaupungin liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimijoilla on jo omia Facebook-sivuja.

  Ohjeistuksessa korostamme, että suorat kysymykset Espoon kaupungille kannattaa lähettää palautejärjestelmän kautta ja että kattava tieto kaupungin toiminnasta ja päätöksenteosta on Espoon kaupungin internet-sivuilla ja Avoimessa Espoossa, joissa voi myös keskustella.

  Sivuston säännöt ovat netissä http://www.espoo.fi/viestinta.
  Sivujen ylläpitäjät seuraavat keskustelua. Viestit eivät saa rikkoa julkisuuslainsäädäntöä tai kaupungin tietoturvaohjeita. Mainonta tai aatteellinen kampanjointi ei ole sallittua. Henkilöiden mustamaalaus, muiden keskustelijoiden haukkuminen, kiroilu, rasismi sekä rikokseen yllyttäminen ovat kiellettyjä. Asiattomat viestit poistetaan.

 3. Sanoisin tuosta Espoon tukiraodvn nettikirjoittelusta, ette4 ei savua ilman tulta. Tuskin on sattumaa, ette4 juuri Espoon turvakoti ja Espoon sosiaalitantat ovat niite4 kaikkein pahamaineisempia. Lise4ksi monissa noissa nettikirjoituksissa on todisteena kopioita asiakirjoista, nauhoituksia yms.Espoon turvakodissa on/on ollut tf6isse4 aivan hirveiste4 miesvihaajia, he ovat yritte4neet valehdella oikeudessakin, rikkoa miesvihassaan tahallaan perheite4 jne. Eikf6s muuten jonkun aikoinaan te4sse4kin blogissa ke4sitellyn nuorehkon feministinaikkosen, jonka nimee4 en nyt te4he4n he4te4e4n muista, e4iti ole ollut tuolla tf6isse4?Espoon turvakoti taitaa olla yksi niiste4 harvoista Suomessa, jotka avoimesti julistautuvat feministisiksi. Tuokin haastateltu nainen kertoo opiskelleensa naistutkimusta. Ruotsissahan feministiset turvakodit eive4t miesvihassaan suostu ottamaan e4idin mukana edes varhaisteini-ike4isie4 vanhempia poikiakaan – mitenkf6he4n on Espoossa?Mielenkiintoisesti tuossakaan jutussa ei mainita halaistulla sanallakaan site4 seikkaa, ette4 kymmenet prosentit naisasiakkaista ovat itsekin olleet ve4kivaltaisia – ja ette4 lapsiin kodistuvasta ve4kivallasta pe4e4osan tekeve4t naiset.Homo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s