Infotilaisuus – missä?

Viimeksi kirjoitin siitä, kuinka elävältä etäosallistuminen tapahtumaan voi tuntua. Jatkan vähän samalla teemalla, mutta päinvastoin.

Eilen iltapäivällä YLEn intraan tuli ilmoitus: infotilaisuus kello 14:30 Ison pajan auditoriossa, aiheena YLEn uusi toimitusjohtaja. Äärettömän mielenkiintoinen uutinen, jota tietysti halusin olla kuulemssa ensimmäisten joukossa. Todella jännittävää!

Auditoriossa olikin melko paljon väkeä paikalla, vaikka tilaisuus streamattiinkin ja moni varmasti katsoi sitä muualta. Mutta mikä mahdollisuus olla läsnä kenties historiallisella hetkellä.

Juuri ennen puolta kolmea ei auditoriossa vielä näkynyt tilaisuuden pitäjää Kari Neilimoa. Jännitys tiivistyi hermostuneena kuiskintana. Viime hetken vedonlyöntejä ja kännyköiden hypistelyä. Moni varmaan lupasi välittää tiedon eteenpäin heti kun se tulee. Tasan 14:30 huomasin Facebookissa Arttu Silvastin lähettämän likin YLE uutisiin: Lauri Kivinen on valittu YLEn uudeksi toimitusjohtajaksi. Sain jutusta kännykällä nopeasti näkyviin otsikon ja puolikkaan otsatukan.

Auditoriossa alkoi valtaisa kuhina. Ihmiset etsivät kännyköillään tietoa netistä ja kertoivat toisilleen mitä löysivät. Näytin Kivisen kuvaa vieressä, edessä ja takana istuville. Pikaisesti löytyneitä tiedonmurusia Kivisestä jaettiin riviltä toiselle: uusi toimitusjohtaja asuu Saksassa, uusi toimitusjohtaja on töissä NSN:llä ja niin edelleen.

Facebookiin alkoi ilmestyä tilapäivityksiä ja kommentteja sekä lisää linkkejä. Näytti että lähes jokaisella auditoriossa oli kännykkä, jonka pienestä selainikkunasta tietoa yritettiin tihrustaa. Vähän hitaasti ja pienesti, mutta kuitenkin.

Minulle tuli todella voimakas tunne, että kaikki tapahtuu jossain muualla. Olimme auditoriossa kuin suljetussa kapselissa eristyksissä tapahtumista. Aika outo tunne, koska kuvittelin meneväni tapahtumien keskipisteeseen.

Kari Neilimo saapui paikalle 14:36. Kaikki tiesivät jo kuka oli tullut valituksi. Oli ihan kiinnostavaa kuulla hänen viestinsä valinnasta.

Silti, kuten yksi työkaveri Facebookissa minulle lakonisesti totesi: ”Nykyään on ihan turha mennä paikalle”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s