Osaa edes tämä

Nyt sunnuntai-iltana alkaa näyttää vääjäämättömältä tulevaisuudenkuvalta se, että huomenna on työpäivä ja pitkän pitkä kesäloma on ohi.

Aloitin loman tahallisesti poikkaisemalla piuhat ja pitämällä taukoa netin käytöstä. Vähän vilkuilin, mutta sitten onnistuin. Ja siinä vaiheessa kun oli jo intoa palata verkkoon, teki puhelin ratkaisun puolestani ja hajosi. Huomenna vien sen korjattavaksi ja mobiili verkkoläsnäolo jatkuu.

Puhelimen hajotessa myös huomasin, että yhteisöllinen nettailuni on tosi puhelinpainotteista. Harvoinpa sitä tulee työajan ulkopuolella tämän perinteisen tietsikan ääreen istahdettua. Samalla tosiaikaisuus lisääntyy. En enää laahaudu illalla koneelle kuvailmaan päivän puuhiani vaan pistän kuvat ja tunnelmat jakeluun suoraan marjamättäältä. Ja samalla tarkistan mitä muut puuhailevat ja onko mustikoita muuallakin. Paikkatietoja en tietenkään marjametsästä paljasta.

Välinetauon aikana huomasin myös miten paljon minua ärsyttääkään kun jokin sovellus, ohjelma tai palvelu ei toimi tai en osaa sitä käyttää. Kun näitä kiukun ja turhautumisen tunteita ei tullut, huomasin miten paljon ne minua verkkoarjessa kiusaavatkaan.

Suurin osa ongelmista johtuu itsestäni. En osaa ja ymmärrä enkä jaksa keskittyä. Teen asian vasta kun se on todella helppoa. Esim. valokuvien lähettäminen kännykästä Facebookiin tai blogin kirjoitus mailitse tänne Posteroukseen.

Mutta en osaa esim. tuunata blogitilini ulkoasua siistiksi ja upotettavien (embeddattavien) linkkien sekä valokuvien kanssa olen ihan pulassa. Tageista en tajua mitään. Miksi sellaisia pitää olla? Joskus laitan niitä, joskus taas en. Fiilispohjalta.

Tuntuu, että minun pitäisi opetella jonkin verran eri sovellusten käyttöä sekä jatkossa myös oman kännykän asetusten säätöä. Osasin asentaa puhelimeen Bambuserin livestreamausta varten, mutta en osaa hienosäätää kuvan laatua ja muita valittavia ominaisuuksia. Ja olen kuullut, että sijainnista riippuen olisi kannattavaa käyttää kännykässä wlania. En tiedä miten se laitetaan päälle tai missä se puhelimessa on.

Tässä vain muutama esimerkki. Uskoakseni kaikki nämä asiat ovat opittavissa, jos vain niin haluan. Ongelmana on vain, ettei halua tahdo löytyä. Kaiken pitäisi toimia automaattisesti loistavasti parhaalla mahdollisella tavalla. Osa asioista on myös sellaisia, etten edes tiedä että ne pitäisi tietää tai hallita.

Tarvitsisin jonkin sortin osaa edes tämä -listauksen, joka on tehty oman verkkoprofiilini eli käyttötapani perusteella. Olen sisällön tuottamisen ja verkkovuorovaikutuksen suhteen utelias, mutta kaikki lauseet, joissa on mukana sana settings saavat hanskat tippumaan välittömästi tiskiin.

Onkohan meitä muita ja mitä meille voisi tehdä?

2 kommenttia artikkeliin ”Osaa edes tämä

  1. Ju ju minullla on ihan sama kokemusta monista asioista. Ehkä ”yksi asia kerrallan” olisi hyvää tapaa tehdä hommat tästä etenpäin ;D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s