Vihdoinkin tarpeeksi hyvää! Shadow Cities, BooxTV ja Spotify

Kokeilen innolla uusia juttuja ja sovelluksia. Innolla, mutta nopeasti. Jos sovellus/sivusto/applikaatio ei heti toimi, tuskin toista kertaa palaan sen ääreen; Not yet good enough. Töissä joutuu ihan riittävästi käyttämään aikaa outojen palvelujen ja sovellusten parissa, vapaa-ajalla haluan päästä vähemmällä.

Mutta nyt vihdoinkin on alkanut ilmaantua sovelluksia, jotka todella toimivat. Tässä kolme minut nyt loppuvuoden aikana koukuttanutta esimerkkiä, jotka tekevät elämästä helpompaa ja ehkä hitusen hauskempaa.

Spotify ei ole mikään uusi juttu, mutta syksyllä sain puhelimen, jolla Spotify tosiaankin toimii, myös offline-tilassa. Nopeasti palasin teinivuosien kaltaiseksi musiikin aktiivikuuntelijaksi. Musiikit on helppo kytkeä stereoihin ja työmatkoille ostin kunnolliset kuulokkeet. Ihan mahtavaa! Spotify on myös siitä hauska laitos, että jos hakusanaksi laittaa Tonttujen jouluyö, niin tuloksena on lukematon määrä versioita tuosta jouluisesta klassikosta. Näppärä tapa saada perhe hermoromahduksen partaalle.

Angry Birds on nopeasti noussut kännykkäpelien ykköseksi. Se on ihan hauska, mutta tosi jännä on toinen kotimainen, Shadow Cities. Pelin suosiota hillitsee se, että se on tällä hetkellä vain iPhonelle ja iPadille. Peli on ilmainen ja muutama päivä sitten latasin sen puhelimeeni. En ole kovin innostunut pelaamisesta, mutta tässä näin ensimmäistä kertaa pelin, johon voisin jäädä koukkuun. Kanttillan Blogissa Shadow Cities – kouluttava kotimainen on hyvin kuvattu pelin luonne.

Shadow Cities on visuaalisesti ja ääniefekteiltään todella taidokas. Peli perustuu paikkatietoon eli sitä pelataan siellä missä kulloinkin on. Pelissä yhdistyy hauskasti magia ja todellisuus. Kokeilin pelata autossa Länsiväylällä (repsikan paikalla) ja koko matka sekä Iso omena saivat ihan uuden merkityksen pelin kautta nähtyinä. Vaikka iPhonea ei taskussa olisikaan tai pelaaminen ei tosiaankaan kiinnostaisi, suosittelen peliin tutustumista ihan yleissivistyksen kannalta. Siinä on väläys tulevaisuutta.

Kolmas innostukseni on mobiili-TV. Joulun alla Yle julkaisi Areena-applikaation (ja lasten Areenan) iPhonelle ja iPadille. Myös Nokian N8:ssa on Areena player. Hienoa! Ja syytä olikin, sillä hieman aiemmin syksyllä löysin iPhoneen BooxTV-applikaation (joka toimii myös joissain Nokian puhelimissa).

BooxTV:n kautta voi tallentaa kotimaisten TV-kanavien ohjelmia, käsittääkseni jo menneet ohjelmat näkyvät 2 viikkoa. BooxTV on käyttöliittymänä aivan äärettömän yksinkertainen ja toimintavarma. BooxTV:n laillisuudesta en osaa sanoa mitään, mutta ainakin se toimii hyvin. Ja tv:n mobiili katselu tulee taatusti tulevaisuudessa lisääntymään, iPad ja muut tabletit ovat jatkossa varmasti suosittuja TV-ohjelmien katsomisessa, kuten Tietokoneenkin blogissa ennustetaan.

Olin skeptinen sen suhteen onko puhelimen näytöltä kiinnostavaa katsoa elävää kuvaa pidempiä aikoja. Kokeilin katsoa pitkän elokuvan iPhonelta (flunssaisena sängyssä viruen) ja se toimi hyvin. Äänet tulivat kuulokkeista joten vaikka kuva oli pieni niin äänimaisema oli hyvä. Lisäksi kuvan laatu oli ihan riittävä ja näin lukea myös tekstit. Nythän telkkaria voi katsoa vaikka bussissa. Ihan mahtavaa.

Kaikkia näitä kolmea sovellusta yhdistää se, että olen asentanut ne puhelimeeni itse, en ole lukenut yhtään ohjetta, sovellukset eivät ole kertaakaan jumiutuneet. Ja ne tuovat arkeeni jotain uutta tai jotain vanhaa uudella tavalla. Ja ne ovat lopullisesti tehneet puhelimestani pelikoneen, jukeboksin ja telkkarin.

Ja ne ovat myös joko täysin ilmaisia tai edullisia. Mikä herättää tietysti kysymyksen ansaintalogiikasta. Mutta en nyt innostuksessani ryhdy miettimään sitä.

4 kommenttia artikkeliin ”Vihdoinkin tarpeeksi hyvää! Shadow Cities, BooxTV ja Spotify

  1. Palataan asiaan Shadow Citiesin kanssa n. kolmen viikon päästä. Trendi kaveriporukassa on ollut, että sitä tahkotaan pari viikkoa antaumuksella, ja sitten koukuttavuus katoaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s