Suomen suurin kisakatsomo

Euroviisu- ja lätkäfinaali samana viikonloppuna olivat aikamoinen elämys myös kotisohvalta koettuna.

Mieskin oli viisufinaalin aikaan kalassa, mutta en silti fiilistellyt yksin, päinvastoin. Livetapahtuman aikaan verkko näytti voimansa.

Somehörhöille, nettinatiiveille ja muille verkko-olijoille tweettailu ja facebookkailu saattaa olla osa arkirutiineja, mutta itse hurahdin viikonloppuna totaalisesti virtuaaliseen kisakatsomoon.

Euroviisufinaalihan on lähtökohtaisesti tylsä tv-ohjelma. Ensin kaksi tuntia biisejä, joita ei ikipäivinä muuten kuuntelisi ja sitten päälle tunti vieläkin tylsempää pisteidenlaskua. Bonuksena väliaikanumerot ja juontajien teennäinen huumori. Ja kaikki tämä tapahtuu keskellä yötä.

Jos ja kun suurta suomalaismenestystä ei tule, on viisujen katsominen pahimmillaan kuin lapsuuden koulujumalanpalvelus. Etenkin, jos ei ole mahdollista katsoa kimpassa kavereiden kanssa.

Tänä vuonna osallistuin aktiivisesti Twitterin #euroviisut hashtagin kautta yhteiseen kisakatsomoon ja oli erittäin hupaisaa joukolla arvioida eri maiden esityksiä. Samalla todentui EVAn Suora yhteys-raportin väite siitä, että verkossa kirjallisesti lahjakkaat ovat vahvoilla. Niin oivaltavaa ja sanaleikkisää läppää harvoin näkee. Mutta samalla myös todella vaativaa instant-huumoria ja ymmärrän hyvin, jos aika monikin kokee lajin itselleen liian vaikeaksi.

Hihittelin itsekseni samalla kun katselin mielestäni outoja esityksiä. Yle myös lähetti twitterfeedin televisioon, jos kisoja katsoi teksti-TV:n kautta. Tämä oli aivan loistava ironinen taustakanava tekopirteille esityksille. Todella hienoa olisi, jos mukana kommentoimassa olisi musiikin ammattilaisia tai katsojia/yleläisiä paikan päältä.

Facebook-kommentointi oli myös kiivasta, mutta sykliltään vähän hitaampaa. FB:ssä olivat äänessä yleläiset kaverit ja Twitterissä enemmän tuntemattomat. Ilta olikin sompailua näiden kahden välillä ja hetkittäin itse asia, eli laulut taisivat jäädä kuulematta. Mutta sillä tuskin oli väliä, tärkeintä oli hyvä pössis.

Jääkiekkofinaalia katsoessa oli keskityttävä enemmän itse peliin ja vähemmän kommentointiin. En erityisesti edes pidä lätkästä, mutta sosiaalisena elämyksenä tähänkin showhun oli osallistuttava. Koska kommentteja ehti kirjoittaa vähemmän, toimi minulla tässä FB paremmin. Lisäksi oli tosi hienoa nähdä FB:n kautta jo heti voiton jälkeen ensimmäiset valokuvat juhlijoista, itse kun olin aika kaukana kaikilta toreilta. Juhlahumu välittyi yöllä FB:stä tosi hyvin.

Ja tosiaankin tuntui, että ”kaikki” olivat koko illan Facebookissa. Facebook taisi olla Suomen suurin kisakatsomo. Yhteiseen riemuun pääsi osalliseksi myös virtuaalisesti.

Pikantti yksityiskohta jääkiekkohuumassa oli seurata Twitterissä kun Carl Bildt ja Alexander Stubb tweettailivat. Hatunnosto tästä heille molemmille. Juuri näin kannattaa olla mukana.

 

17 kommenttia artikkeliin ”Suomen suurin kisakatsomo

 1. Jääkiekkofinaalin ratkettua, Suomen voitettua ja varsinkin tv-lähetyksen loputtua Face-elämä jatkui vielä aktiivisena. Mies kantoi läppärin sänkyyn ja suostui irrottautumaan koneestaan vasta tunnin kuluttua. Pakko oli käydä peukuttamassa kisasivuja ja kommentoida kavereiden ilonpitoa. Yhtiöhuumallinen hetki vaati jäähdyttelyn, johon Face tarjosi välineen. Hauska ilmiö.

  1. In the winter a liltte black dress save us in difficult situation and for summer we have the lovely and innocent liltte white dress. The outfit is wonderful, after seeing this post I definitely have to buy a new white dress.

 2. Viisujen aikana #yleesc:iin (joka nostettiin Svenska Ylen verkkosivuille ja muutenkin toimi suomen ruotsinkielisenä hastäginä) tweettasi Yleläinen @Tobias_ESC livenä Düsseldorfista. Ja tämä antoi todellakin hienon lisämausteen.

  Lätkämatsin aikana oli myös hauska seurata #mmkisat lisäksi #hockeyvm niin sai ensin hieman kiusata ruotsalaisia ja lopulta vähän lohduttaakin… 🙂 Lisäksi siellä oli muitakin pohjoismaalaisia läsnä.

  Samoin oli myös hauska vilkaista eri tägejä viisujen ympärillä saadakseen pienen vilkaisun muiden maiden mietteistä. Jossain vaiheessa #stereomike trendasi Briteissä 😀

 3. @tuuttila Twitter saattaisi breikata Suomessa jos se olisi suomeksi. Toivossa…@mickhinds hienoa, että Svenska Ylellä oli tweettaaja mukana Euroviisufinaalissa. Lisää tätä ilman muuta, se on somen suola.

  Itse seurasin sivusilmällä ulkomaisia hashtageja, se olisi ollut tosi kiinnostavaa, mutta tweettivirta oli muutenkin niin vuolas, että kerta kaikkiaan ei ollut aikaa. Muuten näen kyllä itsellänikin haasteena sen, että someilu on aika Suomi-keskeistä ja usein tuntuu että sen takia moni kiinnostava ilmiö jää huomaamatta.

  1. Jokos ehdit peste4 ne tumput?Me4 oon pesyst 40 asteessa – ne messuilta ostetut 2 x 40 (mulla oli aika ve4he4n pyykkie4 sielle4 mukana).Me4 en oon ikine4 laittanut mite4e4n muoveja sinne ja (kop-kop-koputtaa puuta) ei ole te4he4n mennesse4 mite4e4n huopunut umpeen. Oon kylle4 aika haukkana ollut nostamassa niite4 kamppeita koneesta ja heti aukonut ne.Pide4n peukkuja!

   1. hi dear, i love your little white dress. so chic on a hot smmeur. i love your blog and im glad i found it. btw thanks for dropping by in my blog. care to follow each other in gfc, insta, facebook, twitter? just let me know. stay in touch pretty.xoxo from Dubai,Joanwww.streetblush.com

  2. they're cool and stuff and i have a tablet from them, eurodualsim or something i guess, that it's promoted all over the world, england, spain, even uk, and i have a 2.3 installed on it and unfortunately although i have no problem with it at this moment it's pretty annoying that i cannot make a note on the calendar or i just simply don't know to follow instructions. I know that android 2.2 has the same problem and i want to know if this 4.0 android update has fixed this issue , and if the answer is yes can someone tell me how to update mine from 2.3 to 4.0? Regards

  3. It’s hard to believe that buiinldg a house could be such a fun and relaxing project! It made me wanna build one too! We r so excited to see the big changes- FUTURE AMAZING NEW HOUSE! Jiayou!!!

   1. Shannon and Matt,I’m so glad you have a pool nearby to jump into and that Oliver loved it so much. Hopefully Matt’s sdhecule will keep allowing him to jump into the pool on these hot days. This is my first post on your blog but I’ve been thinking about you more and more in the past month. I just read the last dozen or so posts to see how everyone is doing. You must feel pretty good about all you’ve accomplished as a family this summer. So much to be proud of. Praying,Andrew Pfeiffer(India ’97)

 4. Marjo, kiva kuulla :DHe4n sai uuden puemhieln niin ottikin sille4 aika paljon kuvia :)Sielle4 talossahan on muuten vapaanakin niite4 ele4imie4 ja me vihdoin tytf6n kanssa ne4htiin yksi! Sellainen aika iso kokoinen vihree4 lisko 🙂

 5. It occasionally actually inquires, when an incident is investigated by an insurance QuotesChimp. Frequently, including critiquing your previous health-related records and also additional useful content. Perhaps you are requested to signal mandates for the business to get such owner’s manual, that you should do unless you might have legitimate reasons for refusing the petition (like being requested to reveal personal info which doesn’t have anything regarding your state).

 6. I’m more than happy to find this page. I want to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely enjoyed every little bit of it and i also have you saved as a favorite to check out new things on your web site.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s