Jaatko työnantajasi rekryilmoituksia?

Olin aamulla Virvon aamiaistilaisuudessa keskustelemassa uudenlaisesta rekrytoinnista. Parasta antia oli tietysti somerekrystä innostuneiden kollegoiden tapaaminen, kiitos @hhrajala, @maijatantere ja @annis83.

Puhuimme muun muassa jakamisesta. Nyt kun alkaa näyttää siltä, että perinteinen rekrytointi lehti-ilmoitteluineen on tosiaankin taaksejäänyttä elämää (tästä kuulin ihan esimerkinkin – ei nimiä – mutta lähes sivun ilmoitus sunnuntain HS:ssä, ei yhtään relevanttia hakijaa), nousee somen toimintalogiikka keskeiseksi osaksi osaamisen hankkimista.

Somen logiikka ja erityisesti jakaminen. Somessa rekrytointi onnistuu, jos haku saa paljon näkyvyyttä eli paljon jakoja. Ja jakaja on tässä yksi ihminen, somen käyttäjä.

Ihmiset jakavat sisältöä, joka on jollain tavalla kiinnostavaa, hauskaa tai hyödyllistä. Tai sisältöä jaetaan hyvän tahdon eleenä, vastapalveluksena. Tämähän on meille tuttua. 

Mutta rekrytoinnissa tämä jakamisen logiikka ei tunnu toimivan. Työntekijät eivät ole erityisen innokkaita jakamaan oman työnantajansa rekryilmoituksia. Ei edes silloin kun rekrytointi kohdistuu omaan tiimiin tai työyhteisöön ja motivaatiota jakamiseen luulisi olevan.

Pohdimme pitkään mikä mahtaa olla syynä jakamattomuuteen. Kysymys on todella relevantti, sillä tulevilla kollegoilla on usein oikeanlaiset verkostot olemassa ja heidän kauttaan haku kohdentuisi oikein. Hankintainsinöörin FB- ja LinkedIn-kontakteina on todennäköisesti muita hankintainsinöörejä tai vastaavissa tehtävissä työskenteleviä relevantteja hakijoita, joita voi muuten olla hankala tavoittaa.

Jos itse on tyytyväinen työpaikkaansa niin eikö sitä iloa haluaisi jakaa eteenpäinkin? Tai miksei haluaisi auttaa tuttuja löytämään se unelmien työpaikka? 

Poikkeuksiakin on, ja paljon. Joskus myös koko tiimi on otettu mukaan rekrytointiin. Ohessa kuva, jonka tiimi on itsestään ottanut ja ilmoitukseksi muokannut. He antoivat kasvot rekrytoinnille. Kyseessä oli äitiyslomasijaisen rekrytointi. Ja tämä tiimi kyllä jakoi ilmoituslinkkiä todella aktiivisesti. Ilmoitus julkaistiin mm. Pinterestissä.

Lusi-tiimi_graafikkohaku

Ehkä mahdollisuus osallistua rekrytointiin myös motivoi? Tämä voisi olla ainakin yksi porkkana haun jakamisen lisäämiseen.

Toki rekryilmoitusten jakamisessakin maltti on valttia, omia verkostoja ei kannata spämmätä liiallisella ilmoittelulla.Tämän olen omakohtaisesti FB:ssä huomannut. Jos postailen oman tilini kautta Ylen rekryilmoituksia saan aika nopeasti palautetta kontakteiltani.

Siksi postaan tällä hetkellä vain ne ilmoitukset, jotka ovat jollain tavalla verkostolleni/itselleni kiinnostavia tai koskettavia.Erityisesti FB tuntuu olevan hyvin sensitiivinen myynti/markkinointihenkiselle viestinnälle. Mikä onkin hyvä juttu.

Mutta miten sinä toimit? Jaatko työnantajasi rekryilmoittelua? Miksi? Tai miksi et?

 

2 kommenttia artikkeliin ”Jaatko työnantajasi rekryilmoituksia?

  1. jag bf6rjadde faktiskt min kakriklakko i september, hade litelite paus under julen och nu fortse4tter strejken igen, me5let e4r ett e5r. men jep, ff6rste5r din point. smart att du fattat undvika simhallen i januari!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s