Missä te olette? Yleläiset verkossa

Missa_te_olette

Monet yleläiset toimivat hyvin aktiivisesti verkossa ja talostamme löytyy useita tunnettuja verkkovaikuttajia. Olen pitämässä yleläisille koulutusta siitä, miten löydämme toisemme verkosta ja siihen liittyen koostan tähän kirjoitukseen joitain ajatuksia ja linkkejä.

Ylellä on sosiaalisen median ohjeistus, joka on yleislinjaltaan yksittäisen henkilön toiminnan kannalta hyvin salliva ”Ylen arvot kuten luotettavuus, riippumattomuus ja ihmisen arvostaminen ovat toiminnan ytimenä myös sosiaalisessa mediassa. Tarkoitus on rohkaista yleläisiä toimimaan sosiaalisessa mediassa.”

Kuitenkin on aina muistettava ”Kun käytämme kansalaisoikeuksiamme, kuten sananvapautta, osallistumisvapautta esim. sosiaalisessa mediassa, otamme huomioon toimintamme vaikutukset emmekä vaaranna omaa luotettavuuttamme emmekä yhtiön mainetta luotettavana, puolueettomana ja riippumattomana tiedotusvälineenä.”

Twitter

Twitter on tällä hetkellä iso juttu erityisesti journalistien keskuudessa. Yleltä löytyy runsaasti aktiivisia twiittaajia.
Tuija Aallon kokoama lista twiittaavista yleläisistä. Antti Hirvosen kokoama lista twiittaavista toimittajista. Jos huomaat puuttuvasti listalta, ilmoita Tuijalle tai Antille.

Ylen eri sisällöillä ja organisaatioilla on runsaasti Twittertilejä. Olen koonnut niistä listan.

Yleen liittyvää ja muutakin journalistista keskustelua löytyy mm. tunnisteilla: #yle #journalismi #suoralinja #rekry #ylejustnu

Facebook ja muut välineet

Monen yleläisen FB-profiili on luonteeltaan Twitteriä privaatimpi ja enemmän irrottelun sekä perheasioiden jakamisen kanava. Kiinnostavaa yleläista seurattavaa löytyy silti FB:stäkin. Esim. Areena, Uusi Päivä, Olotila ja Yle Tuotannon sivu Ruudun takaa. Uusi Päivä -sarjan hahmoilla on myös omia FB-profiileja, joita voi fanittaa. Löydät ne hakemalla FB:stä

Esimerkiksi Antti Hirvonen on tehnyt/koostanut useita hyviä Storify-keskusteluja, jotka kannattaa katsastaa.Tuottaja Jyri Loikkanen puolestaan kokeili liverapoilua Ylen sisäisestä huipputuottajakoulutuksesta ja koosteen kautta pääseekin kurkistamaan Ylen ovien sisäpuolelle.

LinkedIn-Yle on virallinen profiili, jossa jaetaan enimmäkseen rekryilmoituksia ja joitain kirjoituksia.

Blogit

Yleläisten blogeja löytyy sekä Ylen omien blogisivujen alta että henkilökohtaisista blogeista. Tässä muutama esimerkki:

Ylen omat blogeja:

Uutiset (Ajankohtaisia uutisaiheita, sekä Ylen toimittajia että vierailevia kirjoittajia)
Avoin Yle (Avointa Yle-keskustelua eri aiheista)
Blogit (Ohjelmien ym blogit)
Utveckling (Svenska Yle kehitysblogi)
Areena (Areenan blogi)

Olotila (Olotila)
Rele (Ylen propellipäiden leikkipaikka)

Prisma (Yle Tiede)

Yleläisten blogeja muualla verkossa:

Kimviljanen Kim Viljanen (Semanttinen web)
Tuhat sanaa Tuija Aalto (Media)
Leevikokko  Leevi Kokko (Mittaus ja analytiikka)
Datajournalismi Teemo Tebest (Datajournalismi)
Datalysaattori Jarno Liski (Datajournalismi)
Projectmama Katja Lahti (äitiys, perhe)

Kuvat

Kuvia Ylestä löytyy verkosta paljon, mutta ei kiinnostavimmat eivät löydy googlaamalla. Ylellä on Pinterest-tili #Ylemme, jonne on koottu melko paljon kuvia ja toivottavasti jatkossa yhä enemmän.

Hauska tapa löytää kuvia on hakea osoitteen perusteella Foursquaresta, esim. Isoon pajaan liittyvät kuvat. Lisäksi (hieman huonosti toimiva) worldc.am näyttää kiinnostavasti Instagram-kuvia lokaation perusteella. Sieltä voi nähdä kiinnostavan koosteen yleläisestä sielunmaisemasta.

Ja suosituin kuva-aihe on, ei ehkä niin yllättäen – Linkkitorni, jota myös Mordorin valvovaksi silmäksi kutsutaan.

Mordor

 

2 kommenttia artikkeliin ”Missä te olette? Yleläiset verkossa

  1. Kiitos! Harmillisesti kommentissa ei näy nimeäsi – ellei se ole tarkoitus? Pitäisi koittaa jotenkin säätää niin tätä blogia, että kommentit tulisi aina olla nimellä, mutta ilman sisäänkirjautumispakkoa tai moderointia. En tiedä onnistuuko. Pitää tutkia…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s