Miksi Pinterest on niin mainio rekrytyökalu?

Pinterest

Pinterest on tällä hetkellä yksi nopeimmin kasvavia somekanavia. Huffington Postin mukaan  amerikkalaisten netinkäyttäjien joukossa se on jo kolmanneksi suosituin Facebookin ja Twitterin jälkeen. Veikkaanpa, että trendi täällä Suomessa on samansuuntainen.

Rekrytointikanavana Pinterestiä on jo jonkin verran käytetty ja erityisesti tuntuu, että siitä puhutaan paljon. Kuten ylipäätään somerekrystä. Viime viikon #truhelsinki -rekrytapahtumassa Pinterest nousi esille lähes jokaisessa puheenvuorossa. Eikä ihme, mielestäni se on aivan mainio rekrytyökalu ja aionkin nyt hieman perustella miksi.

Pinterest on visuaalinen. Rekrytointiviestintä tulee muuttumaan yhä visuaalisemmaksi. Yllättävän pian jää taakse aika, jolloin ilmoitustekstin ja pilkunpaikkojen hiomiseen käytettiin tunteja ja taas tunteja. Tulemme näkemään yhä enemmän kuvaa, sekä valokuvia että (lyhyitä) videoita. Kuvan avulla voi välittää niin paljon enemmän tietoa ja tunnetta kuin tekstiin on mahdollista saada. Kuva on voimakas väline. Ja kuten on sanottu: the more you tell, the more you sell. Kannattaa lukea Jason Websterin hyvä postaus visuaalisesta rekrytoinnista.

Pinterest yhdistää työnantajabrändäyksen ja rekrytoinnin. Termi työnantajabrändi ja sen kehittäminen on helposti ohutta yläpilveä ja keskustelu aiheesta jää käsitteen määrittelyyn eikä koskaan päädy puheeksi siitä mitä konkreettisesti pitäisi tai voisi tehdä.

Näen työnantajabrändin tarinana, jota organisaatiosta kerrotaan. Sekä sen sisällä että ulkopuolella. Organisaation mahdollisuudet kertoa itse tarinaansa kiinnostavalla tavalla ovat aika rajalliset. Siksi rekrytilanteet ovat tärkeitä paikkoja, joissa työnantaja voi avata omaa maailmaansa. Siis konkreettisesti tehdä brändityötä. Ja palaan edelliseen kohtaan: visuaalisuuden voima on vahva.

Jokainen Pinterestiin tehty rekrytaulu (board) on vahva brändiviesti. Esimerkiksi Arla Ingmanin Digital Jedi:

Digital Jedi

Tai Ylen Klassisen musiikin toimittajarekry, jossa rekrytoiva esimies on valokuvattu tiskaamassa:

Toimittaja Klassinen

Suosittelenkin, että kaikki jotka epäilevät kuvan voimaa tutustuvat ainakin näihin esimerkkeihin. Ilmoituksia katsellessaan voi kysyä onko kyse brändityöstä vai rekrytoinnista? Vai saadaanko tässä kaksi kärpästä yhdellä iskulla? Pinterest-rekryä vielä empivien on syytä lukea Mashablessa julkaistu erittäin hyvä kirjoitus aiheesta.

Pinterest on erilainen. Uutuus ja erilaisuus viehättää. Pinterest siisti väline, koska se on uusi. Niin se vain on.

Pinterest ei vaadi visuaalista osaamista. Tästä pidän itse erityisesti. Pinterestin taulut näyttävät helposti kauniilta. Pinterestiin voi rakentaan silmää miellyttävän kuvakollaasin ilman suurempaa visuaalista osaamista. Kuvien laadunkin suhteen voi ottaa melko rennosti. Oletettavaa on, että kuvia ei välttämättä klikata auki tai tutkita niiden teknisiä ominaisuuksia.

Jakaminen on helppoa. Pinterestin ehkä suurin hienous on siinä, että yksittäisten kuvien, taulujen ja videoiden jakaminen on todella helppoa. Rekryissä käytetyimmillä ja suosituimmilla palveluilla kuten FB tai LinkedIn ei ole mitään rajoituksia Pinterestin suhteen. Pinterestin sisältö on jaettavissa kauniisti kuvan kera. Tämä on erittäin suuri etu, pelkkää linkkiä monikaan ei aukaise, mutta kuvallinen linkki onkin jo toinen tarina. Ja myös videoita on helppo linkata Pinterestiin esim. YouTubesta

Pinterest-rekrytointi perustuukin täysin jakamiseen. Yleisin vasta-argumentti Pinterestin käyttöön liittyy siihen, että eihän siellä kukaan käy. Ehkä ei käykään, enkä niin oletakaan, mutta jako toimii loistavasti ja se riittää.

Jotta kaikki ei olisi pelkkää ruusuilla tanssimista, on Pinterest-rekryn osalta muistettava muutama asia.

Kuva tarvitsee myös tekstin tuekseen. Rekrytointiviestintään eivät riitä pelkästään kauniit kuvat. Hyvässä Pinterest-rekrytaulussa on myös kerrottu kyseisestä tehtävästä. Kuvien tarkoitus on antaa lisätietoa ja laajentaa/syventää tekstin välittämää informaatiota. Siis kun rakennat rekrytointia Pinterestiin, muista kauneuden lisäksi myös informatiivisuus.

Kuvankäsittelyä pitää osata. Pinterestissä voi joko pinnata muiden Pinterest-kuvia tai jakaa omia kuviaan. Kuvien suhteen oltava tarkka siitä, että niiden käyttöoikeudet ovat kunnosa. Ja koska yleensä valmiit promokuvat eivät toimi rekrytoinnissa, ollaan nopeasti tilanteessa, jossa rekrytoijasta tuleekin valokuvaaja.

Kuten jo mainitsin, hyvän kuvan ei tarvitse olla teknisesti huippulaadukas, mutta alkeellinen kuvankäsittelytaito kannattaa hankkia. Itse käytän Picasaa. Rajaan kuvat ja jonkun verran säädän niiden värejä. Vaatimatonta, mutta riittävää. Ja tekemällä oppii.

Pinterestissä on bugeja ja puutteita. Olen havainnut Pinterestissä kuvien pinnaamiseen liittyvän bugin. Tämä virhe saattaa olla jo korjattu, mutta Pinterestiä käyttäessä kannattaa varautua siihen, että jos homma ei toimi niin se ei välttämättä ole oma vika. Pinterest Help Center on ainakin minulle vastannut ja olen löytänyt sieltä apua.

Pinterestissä on myös joitain puutteita, joista suurin on se, että kuvien järjestystä taulun sisällä ei voi muuttaa. Kuvat tulevat tauluun siinä järjestyksessä kuin ne sinne lataa. Tämä on tosi harmillista ja lisää työtä jos haluaakin muuttaa taulun visuaalista ilmettä.

Lopuksi vielä kannattaa muistaa, että Pinterestiä voi käyttää myös työnhakuun ja itsensä brändäämiseen. Henkilöbrändäämisestä on hyvä esimerkki Jani Kallion Pinterest-sivu.

8 kommenttia artikkeliin ”Miksi Pinterest on niin mainio rekrytyökalu?

 1. Loistavia pointteja Sari! Avasitte #truHelsingissä silmäni Pinterestin mahdollisuuksista, ei niinkään rekrytoinnin kanavana, vaan nimenomaan työkaluna. Työpaikkailmoittelu on tosiaan menossa visuaalisempaan suuntaan ja Pinterest vaikuttaa loistavalta työkalulta hyödyntämään tätä trendiä. Mainitsemissanne esimerkeissä työpaikkailmoittelun ja rekrytointiprosessin ”tarinankerronta” vaiheittain on hauska idea.

  1. When I first saw this title Chic Street Styling Services | Chic Street Style on google I just whent and bakomork it. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So good to search out any individual with some unique thoughts on this subject. realy thank you for beginning this up. this web site is something that’s needed on the net, someone with a little originality. helpful job for bringing one thing new to the internet!

   1. I am happy i switched to GNU+Linux, more plseicery, Fedora, and running without problems. Except when some times i get the mood to play HL2 the fps is low. But i think in near future these gaming problems will start to get solved.

  2. we prefer to honor a lot of other world wide web web sites arnoud the internet, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Below are some webpages worth checking out

 2. Hei,
  Kiitoksia maininnasta ja mielenkiintoisesta katsauksesta Pinterestin saloihin! Tykkäämme täällä Arla Ingmanilla kovasti Pinterestistä, ja erityisesti Digijedin rekryymme se sopi erinomaisesti 🙂
  Yst. terveisin,
  Niini Kokkonen
  Arla Ingman

 3. Thanks so much regarding giivng my family an update on this issue on your web site. Please realise that if a brand-new post becomes available or when any variations occur on the current post, I would be interested in reading more and focusing on how to make good usage of those strategies you write about. Thanks for your efforts and consideration of others by making your blog available.

 4. Lovely to read your 2011 story-must have been very hard work being a new mum with your own business kionnwg all the effort that goes in to it hats off to you lady! Best wishes for 2012 .and by the way i think that talking to your cat is sometimes the best thing to do!!! Hehe Lovely to meet you at Fetcham Park opening last month A x

 5. Wow that sounds like a crazy day. I get ralely stressed like that too and sometimes I just want to quit. I want to curl up in a ball, forget about working out, sleep in, and eat cookies. Yep. I’m that kind of girl lol. But I always try to keep the end goal in sight and if I falter a little one day, I remember that the next day is an opportunity to start over.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s