Voimautettu esitys: julkaise jo ennakkoon

Osa 1.

Olen menossa huomenna 7.5.2013 puhumaan Universum Awards -seminaariin Ylen rekryviestinnästä ja työnantajabrändin kehittämisestä. Viime viikon #hrsome-tapaamisesta innostuneena jaoin esitykseni valmiiksi eilen Slideshareen.

#hrsome-tapaamisessa Petri Aukia esitteli minulle uuden termin Voimautettu esitys.  Aukian hyvä teesi on, että kaikkien julkisten esitysten tulisi olla Slidesharessa. Esitysten jakaminen  voi monille olla myös helppo ensimmäinen askel kohti somea ja avoimuutta. Voimautettu esitys saa verkossa huomattavasti suuremman lukijakunnan kuin yleensä koskaan tilaisuudessa, jossa se pidetään. Osallistujien on myös helppo palata esitykseen kun se on avoimesti löydettävissä.

Petrillä oli myös yksi erinomainen niksi esityksen julkaisemiseen. Koska Slidesharessa on lukijalla käytössään pelkkä esitys ilman puhetta, voi olla tarpeen hieman muokata Slideshare-versiota.  Lisäsin omaan esitykseeni muutaman tekstilaatikon ja hieman muuttelin otsikoita. Mielestäni aika pienellä vaivalla sain versioitua itsenäisen esityksen, joka ei puhetta kaipaa.

Julkaistuani esityksen jaoin linkkiä somessa ja lähetin sen vielä lisäksi sähköpostilla tiimilleni tänä aamuna. Ja tästä esitys oikeasti voimaantui: sain paitsi kannustusta myös useita hyviä vinkkejä siihen, mitä asioita kannattaisi kenties huomisessa tilaisuudessa korostaa.  Luulenpa, että avoimuuden avulla huominen esitykseni parani.

Avoimuuden ja kokeilun hengessä jatkan tätä blogia huomenna Universum Awardsin jälkeen ja kerron miten ennalta jaettu esitys vaikutti itse tilaisuuteen. Ja oliko  kukaan läsnäolijoista esitystäni löytänyt?

Osa 2 (päivitetty 27.8.)

Enpä tullutkaan päivittäneeksi blogia heti tilaisuuden vaan vasta kesän jälkeen. Kokemukset esityksen ennakkojaosta olivat hyviä. Kirjoittaessani esitykseen julkiset tiivistelmät kuviin jouduin samalla vielä uudelleen pohtimaan sitä miten esitykseni pidän ja mitä sanon.

Kukaan kuulijoista ei ollut huomannut esitystäni ennakkoon, joten tilaisuuden kulkuun jakamisella ei ollut vaikutusta. Sen sijaan huomasin, että esitystä oli katsottu 150 kertaa jo ennen kuin sen pidin. Toisin sanoen suurempi joukko oli nähnyt sen verkossa kuin varsinaisessa tilaisuudessa oli paikan päällä.

Kokemus oli sen verran rohkaiseva, että aion jatkossakin julkaista esitykseni voimautettuna ennakkoon.

3 kommenttia artikkeliin ”Voimautettu esitys: julkaise jo ennakkoon

  1. Basically, insurance is about spreading risk. For our purposes let’s define risk as the potentiality that on a given day Quotes Chimp may incur an incident that causes you to lose something. This may be a fire, in which case you may lose your house; or an auto crash, in which case you risk losing your car, your health, and possibly, after the legal fees, your savings. Then again, the risk could concern your health and the necessity to retain doctors� another expensive proposition. In short, then, every day in vir�tually every way, we are all at risk of losing something of benefit to ourselves, known in insurance jargon as loss.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s